Iohannis: România va sprijini o eventuală majorare modică a contribuţiei naţionale la bugetul UE
Posted on Friday February 23, 2018


Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, pentru România, viitorul cadru bugetar al UE post 2020, care a fost discutat la reuniunea informală a Consiliului European, prezintă o importanţă aparte, fiind unul dintre principalele dosare pe care ţara noastră le va gestiona pe durata mandatului preşedinţiei Consiliului UE.

'Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat importanţa menţinerii unităţii statelor membre spre obţinerea unui consens, subliniind faptul că România va acţiona, în calitate de preşedinţie a Consiliului UE, pentru facilitarea unui acord politic privind bugetul Uniunii Europene după 2020', se precizează în comunicat.

Şeful statului a susţinut că procesul de negociere trebuie să conducă la un buget al Uniunii 'ambiţios, modern şi care să permită avansarea proiectului european şi să răspundă aşteptărilor tuturor cetăţenilor UE'.

De asemenea, el a evidenţiat necesitatea unui buget suficient, care să susţină în continuare finanţarea adecvată a politicilor care au condus la creştere şi dezvoltare.

'Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat necesitatea creşterii convergenţei ca principală prioritate, cu menţinerea alocărilor substanţiale pentru politicile tradiţionale ale UE, care şi-au demonstrat valoarea adăugată şi beneficiile pentru statele membre. În acest sens, preşedintele României s-a pronunţat pentru finanţarea adecvată a Politicii de Coeziune în vederea reducerii decalajelor dintre statele membre şi regiuni, dar şi pentru reformarea acesteia pentru a răspunde cât mai bine nevoilor actuale ale statelor membre UE', arată Administraţia Prezidenţială.

În ceea ce priveşte finanţarea noilor priorităţi se arată că Uniunea Europeană trebuie echipată mai bine cu mijloace financiare care să permită un răspuns adecvat la noile provocări (securitate şi apărare, migraţie, cercetare), respectiv adaptarea la noile realităţi la nivel global, însă acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul politicilor şi fondurilor care au susţinut substanţial procesul de creştere şi de recuperare a decalajelor de dezvoltare în interiorul Uniunii.

Pe de altă parte, preşedintele Iohannis a subliniat că ţara noastră susţine propunerea Parlamentului European privind noua distribuţie a mandatelor în legislatura 2019 - 2024, prin care România recuperează mandatul pierdut în legislatura actuală, urmând ca delegaţia de europarlamentari români să fie compusă din 33 de membri.

'Distribuţia propusă de Parlamentul European este obiectivă, echitabilă şi respectă principiul conform căruia niciun stat nu pierde locuri', se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, şefii de stat şi de guvern au agreat propunerea Parlamentului European privind noua distribuire a locurilor în perspectiva părăsirii Uniunii de către Marea Britanie.

În privinţa candidaţilor 'cap de listă' ai partidelor politice europene (Spitzenkandidaten), preşedintele Klaus Iohannis a arătat că experienţa din 2014 a fost una pozitivă şi ar trebui dezvoltată în continuare, subliniind că practica trebuie să respecte echilibrul inter-instituţional şi să stimuleze buna cooperare între instituţiile Uniunii Europene, pentru promovarea unei agende comune pro-europene, adaptată intereselor cetăţenilor.

Totodată, preşedintele Iohannis a exprimat sprijinul pentru desfăşurarea consultărilor cetăţeneşti, pentru creşterea gradului de conştientizare la nivelul cetăţenilor europeni asupra subiectelor de actualitate de pe agenda europeană.

'Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că pentru ţara noastră, în calitate de viitoare deţinătoare a preşedinţiei Consiliului UE, este importantă creşterea gradului de conştientizare la nivelul cetăţenilor europeni asupra subiectelor de actualitate de pe agenda europeană', se arată în comunicat.

În marja Consiliului European, preşedintele Klaus Iohannis a avut, conform Administraţiei Prezidenţiale, o întâlnire bilaterală cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki, în care au fost abordate chestiuni legate de agenda europeană, cooperarea în domeniul securităţii şi Iniţiativa celor Trei Mari.


Începe "Prima Casă 2018". Plafonul de garantare pentru acest an este de 2 miliarde de lei
Posted on Friday February 23, 2018


PRIMA CASA 2018 - "În premieră, în acest an alocarea plafonului total între finanţatorii participanţi în Programul Prima Casă a fost realizată cu aplicarea criteriilor şi procedurii de evaluare a activităţii desfăşurate de finanţatori în anul 2017, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de fiecare finanțator în totalul garanțiilor acordate în cadrul programului în anul precedent. Se asigură astfel implementarea unui criteriu calitativ, de optimizare a procesului de accesare a programului de către beneficiari", se arată în comunicat.

Programul Prima Casă 2018 va fi derulat prin intermediul a 15 bănci finanțatoare : Bancpost, Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Garanti Bank, ING Bank, Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România, Piraeus Bank, Raifeissen Bank, Banca Romaneasca, Banca Transilvania, Unicredit Bank.

Noua strategie de alocare a plafoanelor se aliniază cu reducerea graduală a intervenției statului în procesul de creditare ipotecară prin garantare, anunțată prin Strategia Programului Prima Casă 2017-2020, în contextul dezvoltării pieței creditului ipotecar și a creșterii accesului populației la produsele standard ale băncilor.

« De-a lungul celor zece ani de derulare, Programul Prima Casă a fost adaptat gradual la tendințele pieței și la nevoile consumatorilor, dovedindu-se astfel unul dintre cele mai de succes programe guvernamentale. Dintr-o perspectiva socială, Programul Prima Casă a extins accesul la creditul ipotecar către segmentul persoanelor tinere, cu vârste până în 35 de ani, cu efect direct în crearea unei premize de stabilitate pentru tânăra generație. Pentru a veni în întâmpinarea beneficiarilor, FNGCIMM a demarat în cursul anului trecut implementarea unor proiecte destinate simplificării procesului de analiză și facilitării accesului la informații direct din site-ul instituției." a declarat Alexandru Petrescu, director general al FNGCIMM.

Plafonul total al garanţiilor ce pot fi emise în anul 2018, potrivit art.1 alin. (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 368/2009, cu modificările şi completările ulterioare, este în cuantum de 2 miliarde lei și a fost aprobat în data de 15.01.2018 prin Hotărârea de Guvern nr.2/2018.


Ce spun experţii despre impactul plafonării dobânzilor la credite: creditarea va fi limitată, clienţii vulnerabili suferă, cămătarii câştigă
Posted on Friday February 23, 2018


Una dintre cele trei propuneri legislative depuse de senatorul PNL, Daniel Zamfir, în Senat, la sfârșitul anului trecut - modificarea OG 13/2011 - solicită limitarea dobânzilor la împrumuturile în lei. Promovată iniţial ca modificare legislativă care să limiteze dobânzile penalizatoare, în special cele practicate de IFN, noua lege doreşte limitarea tuturor dobânzilor din contractele de credit vechi şi noi, încheiate şi de IFN-uri şi de bănci, la nivelul dobânzii legale, plus 50% la vremea respectivă, adică 2,62%.

Săptămâna acesta, comisia juridică, cea economică și cea pentru buget din Senat au aprobat la unison modificările propuse de inițiatorul legii: plafonarea dobânzii anuale efective la creditele ipotecare conform formulei "dobânda BNR înmulțită cu 2,5, adică 5,62% la nivelul actual". La ora actuală DAE la creditul ipotecar este în jurul acestei valori, dar dobânzile sunt în creștere, atât cea de politică monetară, cât și indicii de referință luați în calcul la formarea dobânzii. Conform aceluiași proiect, DAE pentru creditele de consum ar trebui limitată la 18%.

Un studiu al Comisiei Europene transmis de BNR arată că UE este împărţită în două în privinţa plafonării dobânzilor la credite. Totuşi, studiul citat de banca centrală arată că în cea mai mare parte a lor, ţările care au adoptat legi pentru acest aspect folosesc diferenţiat plafonarea. Majoritatea au optat pentru scheme de calcul care se modifică în timp, bazându-se în principal pe rata medie a dobânzilor din piaţă, stabilită, în cazul României, lunar, de către BNR.

Ce spun principalii jucători de pe piața din România despre acest proiect și riscurile pe care le aduce:

Biriș: Când piața se închide pentru toți, au de câștigat cămătarii

Avocatul Gabriel Biriș este de părere că proiectul de lege privind plafonarea dobânzilor la credite este "o imensă tâmpenie. Ce este dobânda de fapt? Este prețul banilor și atunci când reglementezi prețul banilor prin lege înseamnă că poți limita prețul oricărui produs", a declarat Biriș. Acesta a precizat că este un mare consumator de produse financiare, toate investițiile personale sau pe persoană juridică fiind făcute exclusiv prin credit bancar sau leasing, de la casă la mașinile firmei și chiar mobilier. Acest lucru a fost posibil datorită unei relații de parteneriat și încredere între debitor și creditor, chiar dacă uneori dobânzile au fost mai mari sau mai mici.

"Am apelat la credit pentru că mi-a convenit, dar mi se pare ridicol să vii să plafonezi dobânda la 18%, de exemplu. În anumite situații, dacă dobânda cheie ar fi foarte mică, o asemenea măsură ar putea aduce românii în situația de a nu se mai putea împrumuta, pentru că băncile n-ar mai putea îngloba în dobândă costul riscului. La creditele de consum dobânda de 18% mi se pare mare, dar ea include un anumit risc. Dacă mâine dobânda de politică monetară ar fi redusă la 0 și ceva, atunci și dobânda bancară ar trebui să fie 0,2 și ceva, deci niciun român nu s-ar mai împrumuta. Deci e ceva stupid. Când piața se închide pentru toți, au de câștigat cămătarii", a spus Biriș.

Horia Braun, BCR: Dobânzile fixe pot dispărea, iar clienții vulnerabili vor fi dezavantajați

Horia Braun, economist șef al BCR, a arătat, la rândul său, că o astfel de măsură ar avea o serie de efecte perverse asupra pieței. Un prim aspect se leagă de promovarea cămătăriei, dezavantajarea categoriei clienților vulnerabili și chiar limitarea sau condamnarea la dispariție a dobânzilor fixe la credite.

"Cu o astfel de politică poți să împingi clienții în afara sistemului, din zona bancară ei vor fi împinși către instituțiile financiare nebancare și apoi în zona informală, spre cămătărie. Clienții vulnerabili  vor fi dezavantajați. Clienții care au un rating de risc mai scazut vor fi creditați cu o dobândă mai mică. Cei care au salariul minim sunt mai vulnerabili și vor avea de suferit. În plus, un alt efect  pervers poate fi dat de cei care au astăzi credite la dobânzi mai mici, dacă apare aceasta lege, ei se vor împrumuta și mai mult, creând riscul de supraîndatorare", a declarat Horia Braun.

Pe de altă parte, plafonarea dobânzilor la credite ar putea conduce la dispariția de pe piață a creditelor cu dobândă fixă, a precizat Braun. "Roborul e pe un trend de creștere și avem un risc de dobândă pentru cel ce se împrumută. O soluție ar fi să te împrumuți cu dobândă fixă, care este în general mai mare decât cea variabilă, pentru că costurile variază mult. Practic, prin plafonare, dobânzile fixe ar putea fi scoase de pe piață. Cu cât dobânda cheie este mai mică, cu atât marja de manevră a băncii este mai mică",  a explicat acesta.

Mircea Busuioceanu, vicepreședinte Raiffeisen Bank: Riscul? Limitarea creditării

Vicepreședintele diviziei de risc a Raiffeisen Bank, Mircea Busuioceanu, spune că personal nu crede în intervenția statului în economie pentru că o astfel de plafonare poate impune limitarea prețurilor la orice tipuri de produse sau servicii. "Din punct de vedere al riscului, există posibilitatea ca această decizie, dacă va fi luată, să conducă la o limitare a creditării. În ce măsură? Cât de mare sau drastică va fi această limitare nu știm, pentru că nu știm forma finală a legii și pentru că nu am văzut încă studii de impact pe această temă", a declarat Busuioceanu. Dacă însă va ieși această lege, dacă vor fi alese alte interese în locul celor stringente, depinde foarte mult cum va arăta această lege.

ARB: Vom aduce studii de impact al plafonării dobânzii asupra pieței bancare

"Vă asigur că impactul plafonării dobânzii este unul destul de mare și asupra consumatorilor și a pieței bancare în general. Vom veni cu studii de impact pe toate cele trei proiecte de legi. Avem studii legate de acest lucru și va garantăm că sunt destul de bine puse la punct pentru a putea fi ascultați", a declarat Florin Dănescu, director general al Asociației Române a Băncilor.

Radu Mușetescu, profesor universitar doctor ASE: Poate conduce la excluziunea bancară

După manual, o astfel de plafonare a dobânzilor va conduce la scăderea ofertei și chiar la o descurajare a intrărilor de capital străin în România, precizează profesorul doctor Radu Mușetescu. Acesta precizează că impunerea unor prețuri maximale mai mici decât media pieței face piața nefuncțională. "Dacă acest proiect va deveni lege va conta foarte mult ce politică monetară va adopta BNR. Cererea va atrage alți consumatori pe piață care nu s-ar fi calificat la un preț mai mic. Unii nu îi vor credita, alții da, și va conduce la o majorare a NPL".

Radu Mușetescu precizează că această lege va inaugura o prohibiție a creditării. Creditarea totuși nu va dispărea, dar o va obliga să se transforme în alte canale și treptat va conduce la excluziunea financiară. Practic o repliere a a formelor de finanțare în alte tipuri de canale alternative de finanțare, poate chiar apariția fondurilor cu capital de risc.

Comisiile reunite ale Senatului, cea economică, cea juridică şi cea de buget-finanţe au avizat favorabil două dintre cele trei proiecte de lege propuse de senatorul PNL Daniel Zamfir. Potrivit acestuia, dobânda anuală efectivă (DAE) în cazul creditelor ipotecare ar putea fi plafonată la dobânda BNR (în prezent 2,25%) înmulţit cu 2,5, deci un total de 5,62%. Cel de-al doilea amendament vizează nivelul dobânzii anuale efective la creditele de consum la 18%. Al doilea proiect de lege privind cuantumul maxim pe care recuperatorii îl pot solicita debitorului executat a primit la rândul său aviz favorabil, cu 16 voturi pentru, 2 abţineri şi 5 împotrivă. Potrivit acestui proiect, debitorul nu va plăti recuperatorului de creanţe întreaga sumă pe care o datora băncii, ci doar dublul valorii dată de recuperator în momentul în care a cumpărat creanţa de la bancă. Mai exact, dacă o restanţă de 40.000 de euro a fost cumpărată de recuperator la 10% din valoarea ei, debitorul va plăti recuperatorului de creanţe 8.000 de euro (10%, adică 4.000, de două ori), şi nu valoarea totală de 40.000 de euro.

Cel de-al treilea proiect propus de senatorul Zamfir, care vizează societăţile de leasing şi pierderea caracterului de titlu executoriu al contractului de finanţare, a fost amânat pentru săptămâna viitoare. Potrivit senatorului, aceste contracte ar trebui să nu mai fie titluri executorii, ci să se meargă în instanţă pentru obţinerea unui astfel de titlu. În acelaşi timp, contractele de leasing trebuie şi ele reechilibrate, aşa cum Curtea Constituţională a hotărât că trebuie să se întâmple cu cele de credit. Trebuie reglementate toate domeniile astfel încât să nu existe o poziţie dominantă, ci una de echilibru între părţi.


BNR: Băncile au înăsprit marginal standardele de creditare pentru creditele de consum, în trimestrul patru
Posted on Friday February 23, 2018


Potrivit documentului, la nivelul companiilor nefinanciare, condiţiile de creditare s-au menţinut la un nivel constant raportat la trimestrul anterior. Băncile prognozează pentru primul trimestru din 2018 înăsprirea marginală a standardelor de creditare atât în cazul creditelor ipotecare, cât şi în cazul celor de consum. În schimb, în opinia băncilor, standardele de creditare aferente

companiilor nefinanciare nu vor suferi modificări nici în T1/2018.

Sondajul BNR arată că, în T4/2017, cererea de credite a scăzut semnificativ pe ambele segmente de credite acordate populaţiei. În cazul companiilor nefinanciare, la nivel agregat cererea de credite s-a menţinut la un nivel constant faţă de trimestrul precedent, contrar aşteptărilor iniţiale ale băncilor care indicau o majorare a acesteia.

Pentru primul trimestru din acest an, instituţiile de credit estimează menţinerea constantă a cererii în cazul creditelor de consum, în timp ce în cazul creditelor ipotecare acordate populaţiei este prognozată o creştere marginală a acesteia. Anticipările băncilor cu privire la evoluţia cererii de credite provenite din partea firmelor sunt în sensul creşterii moderate a acesteia în primul trimestru al anului în curs.

BNR precizează că sondajul este efectuat trimestrial de către instituţie în lunile ianuarie, aprilie, iulie şi octombrie. Acesta are la baza un chestionar (publicat în cadrul analizei din mai 2008) care este transmis primelor 10 bănci alese după cota de piaţă aferentă creditării companiilor şi populaţiei. Aceste instituţii deţin aproximativ 80% din creditarea acestor sectoare.


Fondul Proprietatea a răscumpărat 1,2 miliarde acţiuni la peste 0,9 lei per acţiune
Posted on Saturday February 24, 2018


Oferta face parte din cel de-al nouălea program de răscumpărare aprobat prin hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor Fondului nr. 5/26 octombrie 2017.

"Numărul de acţiuni răscumpărate: 1.200.000.000 acţiuni (652.821.500 sub formă de acţiuni şi 547.178.500 acţiuni sub formă de GDR-uri, respectiv 10.943.570 GDR-uri)", se arată într-un anunţ transmis de FP Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Preţul de cumpărare este de 0,9350 lei per acţiune, respectiv valoarea în dolari echivalentă cu 46,75 lei per GDR.

Fondul va reveni pe 26 februarie cu un anunţ referitor la cursul de schimb valutar aplicabil GDR-urilor;

Tranzacţia se va efectua pe 26 februarie.NOUTAŢI
23.02
Iohannis: România va sprijini o eventuală majorare modică a contribuţiei naţionale la bugetul UE

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, pentru România, viitorul ca...Mai mult

23.02
Începe "Prima Casă 2018". Plafonul de garantare pentru acest an este de 2 miliarde de lei

P...Mai mult

23.02
Ce spun experţii despre impactul plafonării dobânzilor la credite: creditarea va fi limitată, clienţii vulnerabili suferă, cămătarii câştigă

Una dintre cele trei propuneri legislative depuse de senatorul PNL, Daniel Zamfir, în ...Mai mult


ŞTIRI
15.05
Profesioniştii pieţei de capital cer impozit de 1% pentru câştigul din investiţiile mai mari de un an
Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC) a transmis Comisiei de buget-fina...Mai mult
28.01
UE spera la unificarea pieţelor de capital până în 2019
Uniunea Europeană intenţionează să finalizeze uniunea pieţelor de capital până în ...Mai mult
14.10
Conferința Națională a Pieței de Capital (ediția 2014)
Conferința Națională a Pieței de Capital, ediția 2014, va avea loc pe 24 noiembrie la...Mai mult
13.10
Parlamentul a promulgat legea privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate
"Art. 1. - Prezenta lege reglementează procedura legală de urmat pentru clarificarea ...Mai mult
18.09
Scotienii au votat azi
Daca referendumul va duce la independenta Scotiei, pietele intreaba: ce se intampla cu dat...Mai mult
09.09
ASF a depus raportul anual pentru 2013
Raportul anual 2013 a fost analizat şi aprobat de Consiliul Autorității de Supraveghere...Mai mult
09.09
"Tinere talente", 2014
Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Academia de Studii Economice Bucureşti au î...Mai mult
17.04
Statul a vândut cu discount de 9% pachetul de 15% din Transgaz. A luat 179 lei pe acţiune!
Ultimul pret de la BVB era 197 lei/ actiune. Pe 15% din companie a obtinut 72 milioane eur...Mai mult
29.03
Incetare contract de mandat Director General Bursa de Valori Bucuresti
Consiliul de Administrație al Bursei de Valori București, a decis în ședința sa din d...Mai mult
10.02
Lansare a sistemului alternativ de tranzactionare Best X
Joi 14 februarie la hotel Royal va fi o prezentare a sistemului alternativ de tranzactiona...Mai mult
22.01
S-a oprit cresterea actiunilor si intarirea leului?
In ultimele zile asistam la mici corectii de pret pe actiuni si la o revenire usoara a eur...Mai mult
11.01
Iese Banca Carpatica din anonimat?
Saptamana care s-a incheiat a adus cresteri mari pentru Banca Carpatica (BCC), trezind-o d...Mai mult
04.01
Lansare OPPC 23 Ianuarie 2013
La data de 23 ianuarie 2013, va fi lansat public OPPC. ...Mai mult
04.01
Şomajul in crestere din SUA aduce pesimism pe bursele europene dupa doua zile de cresteri
Bursa de la Bucuresti reactioneaza cu intarziere la datele din US. In prima zi de tranzact...Mai mult
EVENIMENTE
image
Piața Financiară de Investiții în 2018 - 24.11.2017
În data de 24 Noiembrie 2017 va avea loc conferin...Mai mult
Data 22/11/2017
image
CURSURI DE FORMARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ 16.10.2017 – 20.10.2017
Organizația Profesioniștilor Pieței de Capital ...Mai mult
Data 09/10/2017
image
"Aplicarea dreptului pieței de capital" - seminar dedicat formării procurorilor, 8-9 mai 2017
În datele de 8 si 9 mai 2017, Institutul Naționa...Mai mult
Data 15/05/2017
image
Conferinţa-Dezbatere națională “MiFID II / MiFIR 2018 – O schimbare fundamentală. Cât de pregatită este piața de capital românească?"
În data 16 februarie 2017 OPPC organizează o con...Mai mult
Data 15/02/2017
image
Dezbatere națională “Abuzul de piață: Accesul la informațiile privilegiate ale companiilor listate și manipularea pieței - Obligații, Riscuri, Sancțiuni”, 29 noiembrie 2016, București
Astăzi, 29 noiembrie 2016, OPPC a organizat o dez...Mai mult
Data 29/11/2016
image
“PIAȚA DE CAPITAL - INCLUSĂ ÎN PROIECTUL DE ȚARĂ?”, 24 noiembrie 2016
În data de 24 noiembrie 2016, sub coodonarea domn...Mai mult
Data 28/11/2016
image
“Aplicarea dreptului pieţei de capital” - seminar dedicat formării procurorilor, 20-21 octombrie 2016
În datele de 20 și 21 octombrie 2016, Institutul...Mai mult
Data 27/11/2016
image
Conferinta "Aplicarea dreptului pietei de capital" 8-9 septembrie, Bucuresti
In 8-9 septembrie Organizatia Profesionistilor Pie...Mai mult
Data 07/09/2016
image
CONFERINTA 17 MARTIE 2016 - " Fonduri alternative de investiții. Schimbări.Perspective.Oportunități".
Joi, 17 Martie 2016, la Hotel Marriott Bucharest G...Mai mult
Data 04/03/2016
image
CURSURI DE FORMARE PROFESIONALĂ CONTINUĂ 05.10.2015 – 10.10.2015
Conform autorizației ASF nr. 198 / 02.10.2015, O...Mai mult
Data 06/10/2015
image
Decizia de atestare a OPPC ca organism de formare profesionala
Autoritatea de Supraveghere Financiara Decizia ...Mai mult
Data 28/01/2015
image
Conferința Naţională a Pieţei de Capital (CNPC 2014)
Luni, 24 noiembrie 2014, a avut loc Conferința Na...Mai mult
Data 10/12/2014
image
Seminarul INM "Piata de Capital", 20-21 noiembrie, Bucuresti
Intre 20–21 noiembrie a avut loc ultimul seminar...Mai mult
Data 30/11/2014
image
Seminar INM, 2-3 iunie 2014
Seminarul INM "Piata de Capital", 2-3 iunie, Bucur...Mai mult
Data 05/06/2014
image
Seminar INM, 22-23 mai 2014
Intre 22 – 23 mai a avut loc seminarul “Piata ...Mai mult
Data 06/05/2014
image
Conferinta "Aplicarea dreptului pietei de capital", 2013
Institutul National al Magistraturii (INM) si Orga...Mai mult
Data 24/09/2013
image
Lansare ”Strategie pentru piata de capital”
In curand OPPC va lansa public materialul ”Dezvo...Mai mult
Data 22/04/2013
image
Money Talks - Interviuri cu specialisti
Ai lichiditati de investit si nu stii care e cea m...Mai mult
Data 07/04/2013
image
Lansare OPPC 23 Ianuarie 2013
Lansarea OPPC va avea loc la Hotel Marriot in fata...Mai mult
Data 04/01/2013

PARTENERI

INFO

Vizitatori